Muiderslot Zomertheater

Elke zomer speelt er een historische familievoorstelling op de binnenplaats van het Muiderslot. Deze voorstellingen worden geschreven en gespeeld door Imre Besanger en Marius Bruijn. Ook maken we elk jaar een korte teaser / promovideo.

De wraak van Floris

Deze voorstelling spelen we al een aantal jaar in verschillende vormen. Het is het verhaal van Graaf Floris V die wraak neemt op de moord op zijn vader. In 1282 vaart hij met een vloot schepen naar West-Friesland. Na een strijd verslaan ze de West Friezen en vind Floris het lichaam van zijn vader in Hoogwoud.

De zoen van Jacoba

Deze voorstelling gaat over Gravin Jacoba van Beieren en haar strijd tegen Hertog Filips de Goede. Uiteindelijk sluiten ze een (gedwongen) vrede middels de ‘Zoen van Delft’ in 1428. Vandaar de titel.

Video

Concept en regie: Marius Bruijn

Spel: Bert Apeldoorn (pop) en Rik Apeldoorn (de bezoeker)

Productie: Rijksmuseum Muiderslot

De Zoen van Jacoba is poppen- en objectentheater. Om het voor iedereen, ook buitenlands publiek, toegankelijk te laten zijn is de voorstelling geheel zonder tekst.

Concept en spel: Marius Bruijn

Poppenspel: Marius Bruijn en Bert Apeldoorn (foto)

Productie: Rijksmuseum Muiderslot

De Geheime Sleutel

In 2017 stond het Muiderslot in het thema van de verbinding met Amsterdam. Het Muiderslot als voorpost en bewaker van de stad.

Met het zomertheater gingen we hier op in met een verhaal waarbij het kasteel dreigt te worden ingenomen door Gelderse soldaten. Hiermee verwijzen we naar de ‘Gelderse Oorlog’ uit het begin van de 16e eeuw.

https://www.youtube.com/watch?v=Ef1ZxrFpy_8

De Geheime Sleutel

Concept: Marius Bruijn en Imre Besanger

Regie en spel: Marius Bruijn

Spel o.a.: Bert Apeldoorn, Jazzlyn Resida

Productie: Rijksmuseum Muiderslot, 2017

De Pen of het Zwaard

In 2015 ging het over de beroemde schrijver P.C. Hooft die ineens te maken krijgt met een Spaanse belegering van het kasteel, anno 1629. Alhoewel hij verantwoordelijk is voor de veiligheid van het Gooi wil hij liever schrijven dan vechten.

Concept: Imre Besanger en Marius Bruijn

Spel: Bert Apeldoorn, Marius Bruijn, Imre Besanger, Sanne Kol, Niels van der Engh en Rianne Vrieling

Productie: Rijksmuseum Muiderslot