Voor Rijksmuseum Muiderslot, te Muiden bij Amsterdam werkte Marius Bruijn aan de tentoonstelling “Muiderslot, geheime sleutel van Amsterdam”. Voor deze tentoonstelling maakten we een presentatie met o.a. drie videoportretten in extreme slow-motion. Ook maakten we een animatiefilm.

Samen met animator Tessel Dekker (Segolia Films) maakten we een animatie die de relatie tussen het Muiderslot en de stad Amsterdam laat zien. Marius Bruijn werkte aan ontwikkeling, script en sprak ook de voice-over in.

Parallel aan deze animatie zijn in het Muiderslot drie bewegende portretten te zien die drie perioden van de geschiedenis van het slot verbeelden. Deze gehele video-installatie is onderdeel van de vaste opstelling van het Muiderslot.

De animatie is geprojecteerd op een witte tafel met landschap in licht reliƫf. Daarnaast hangt het bewegend portret (monitor) in zwarte houten lijst.
In de animatie is te zien hoe het Muiderslot zowel de monding van de rivier de Vecht (bij Muiden) beheerst, als ook de Zeedijk richting Amsterdam bewaakt.